pondělí 16. prosince 2013

Trip to Austria

Ahojte :) Poslednú dobu som na blog články nepridávala, nie je to tým, že by sa mi nechcelo, ale nemala som ako, keďže som nebola doma a nestihla som vám ani prednastaviť články. Bola som v Rakúsku na menšom "výlete" pri mamine. V škole sme mali 11,12, a 13. decembra riaditeľské voľno. Okrem toho som plánovala ísť 12.12. na DOD do Bratislavy na gymnázium Metodova (kde som aj išla) a keďže mám do BA z domu celkom ďaleko, rozhodli sme sa, že pôjdem na tých pár dní ku mamine a pôjdeme aj na Vianočné trhy :)

Na DOD sa mi páčilo aj keď sme tam teda dlho neboli... Rozhodujem sa, že pôjdem buď na toto gymnázium Metodova, alebo na jazykové (avšak nie bilingválne) gymnázium Vazovova. Ale to sa ešte uvidí.

Na Vianočných trhoch som bola v piatok trinásteho. Nič zlé sa však našťastie nestalo :D Pridávam pár fotiek z trhov a celkovo vianočne vyzdobenej Viedne :) Ospravedlňujem sa za nejaké fotky, ako vidíte, môj foťák si fotí ako chce alebo to len ja neviem fotiť :D Fotky si kliknutím na ne môžete priblížiť.

Stephansplatz:












Rathausplatz:


srdiečka na stromoch sa mi neskutočne páčili #soromantic











okrem srdiečok boli na stromoch aj farebné gitary :D



Na Rathause som ochutnala pečené gaštany. A vôbec som si nemyslela, že by mi mohli chutiť, ale chutili! 

Z trhov som si domov odniesla aj tieto dva hrnčeky. Biely je z trhov pri Rathause a bordová čižma zo Stephansplatzu. Mne sa viac páči biely, ktorý vám?


Vo Viedni som si však nenašla čas na nejaké väčšie nákupy a aj keď som šla popri Forever 21 (keď som obchod zbadala ako som vychádzala z metra tak som skoro spišťala :D), bola len na jeho 1. poschodí, nič som si tam nekúpila, bola to fakt len rýchlovka, predovšetkým sme šli na trhy. Avšak musím povedať, že tam majú naozaj pekné kožené veci :D Bola som ešte v Donauzentrum, kde som si kúpila síce len rukavice (aj to nie také moje tohtoročne vysnívané kožené vybíjané (ja viem, som náročná)), ale aspoň som KONEČNE našla Hollister. Vážne som si nemyslela, že Hollister sa bude ukrývať v tejto "búdke" bez žiadneho nadpisu obchodu. 101 things in 1001 days sa mi pomaly, ale isto plní.... ;)


Čoskoro ale idem do Rakúska opäť, budem cestovať presne na Vianoce autom (to našťastie bude trvať len 3 a pol hodiny), konkrétne do Parndorfu ku krstnej kde budem aj s maminou... Na Silvestra budem zasa vo Viedni. Dúfam, že medzi sviatkami stihnem skočiť aj do Starbucksu, F21 a Primarku. Pokúsim sa vám za ten čas prednastaviť aj články, nápady už mám, len už napísať a vyfotiť fotky.. ;)

Boli ste tento rok na Vianočných trhoch? Kde? :)

4 komentáře:

  1. Vídeň je ve svátky kouzelná :-)

    Nechceš se vzájemně sledovat na GFC a facebooku?

    http://lifeenthusiasm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pekné :) budem rada ak si kukneš → http://zivotpubertiacok.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Světýlka všude kam se podíváš, to mám moc ráda. A ty srdíčka na stromě jsou krásný nápad.

    OdpovědětVymazat