neděle 24. srpna 2014

Review: BIO Coconut oil by Purity vision

Kokosový zázrak. Aj tak nazývajú kokosový olej ľudia, ktorí ho vyskúšali a nevedia si ho vynachváliť. Určite ste už o ňom veľa počuli a čítali. A nič iné, ako samé pozitívne recenzie. Nechala som sa zlákať a olej som si na začiatku augusta objednala.



Na oleji ma zaujalo najmä jeho všestranné využitie a účinky:

• výborný na varenie, pečenie i do studenej kuchyne,
• podporuje trávenie a správnu činnosť metabolizmu,
• neoxiduje a je stabilný i pri vysokých teplotách,
• neobsahuje cholesterol,
• jedlám dodáva lahodnú chuť a punc exotiky,
• ideálny starostlivosti o pleť, telo a vlasy,
• účinný na celulitídu i chudnutie,
• výborný masážny olej,
• intenzívne hydratuje, chráni a prirodzene regeneruje,
• vhodný i pre veľmi citlivú a alergicky reagujúcu pokožku detí i dospelých,
• ľahko sa vstrebáva a nezanecháva nepríjemný pocit mastnoty, čo ocenia najmä ľudia s mastnejšia pleťou,
• je bohatý na antioxidačné látky, ktoré pomáhajú organizmu vysporiadať sa s pôsobením voľných radikálov a spomaľujú tak proces starnutia,
• stimuluje prirodzené regeneračné procesy buniek a tým podporuje schopnosť pleti obnoviť sa vlastnými silami,
• bieli zuby
... a to ani zďaleka nieje všetko.


Ja som sa ho rozhodla otestovať v čo najviac smeroch a teraz vám o tom napíšem.

Olej má v pohári tuhú konzistenciu, avšak hneď po dotyku s pokožkou sa začne topiť. Čo ma privádza k upozorneniu, že olej by sa mal skladovať v teplote 10 až 20 ° C. Ak sledujete môj blog dlhšie, možno ste si všimli, že celkom často cestujem do Viedne (pracuje mi tam mamina). Vo Viedni som bola aj minulý týždeň a zobrala som so sebou aj tento kokosový olej. Mama býva v byte, v ktorom je dosť teplo a keď som raz tento olej otvárala, niečo z neho mi vyčvachtlo na zem. Ups. Olej bol odrazu v tekutom stave :D. Takže lepšie je skladovať ho na nejakom chladnejšom mieste.


Ako prvé by som vám chcela napísať o oleji ako o náhrade telového mlieka. Keďže to je olej, tak sa veľmi dobre a rýchlo rozotiera. Do pokožky sa vpil pomerne rýchlo. Tá potom ostala naozaj jemná a veľmi dlho hydratovaná. Pokiaľ máte veľmi suchú pokožku tak je kokosový olej tá správna voľba. Jediné, čo by som vytkla, bola vôňa (a to kokos milujem). Po natretí som kokosom voňala ešte veľmi dlho a mne osobne to už celkom vadilo (predstavte si, že vyjdete na ulicu a namiesto parfému voniate ako kokosový koláč :D).

Takisto som ho vyskúšala aj na pleť ako nočný krém. Opäť, bola som spokojná, olej sa do pleti rýchlo vpil.

Vyskúšali sme ho doma aj pri varení. Na kokosovom oleji sme robili palacinky. Na chuti som síce nebadala žiadnu zmenu, zato tá kokosová vôňa pri varení bola super a mne sa zbiehali slinky.


Tak ako vidíte, olej má naozaj mnoho možností na využitie, je už len na vás si vybrať, ako. Ja osobne ho používam na nohy po holení , dekolt, ruky (celá sa ním však už naraz nenatieram) a občas aj na končeky vlasov či ako nočný krém. A určite ho ešte plánujem využiť pri varení a rozmýšľam, že vyskúšam, či naozaj tie zuby bieli. :)

Čo vy a kokosový olej? Už ste ho skúšali?



5 komentářů:

  1. kokosový olej jsem měla a musím pořídit znova, nejlepší věcička :))) Na mém blogu probíhá soutěž o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho teda mám ráda hlavně na vlasy..a na nehty :).
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosový olej zbožňujem no na bielenie som ho ešte neskúšala. Potom daj vedieť. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Kokosový olej je jednoducho zázrak! Ja ho používam skoro na všetko. Skúšala som aj na vlasy, ale to nebol dobrý nápad pretože sa ťažko vymýva.

    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat