pátek 22. srpna 2014

Croatia diary part II

Ahojte. Dnes vám ukážem druhú časť fotiek z Chorvátska. 

V utorok (už štvrtý deň, čas (hlavne) na dovolenke neskutočne rýchlo letí), sme sa rozhodli ísť pozrieť do blízkeho prístavného mesta Makarska, ktoré je od Bašky Vody vzdialené len pár kilometrov. Makarska je naozaj pekné mestečko preplnené turistami. Hneď sme (ako inak :D) mali namierené na pláž. Cestou na pláž sme sa okrem suvenírových stánkov zastavili aj pri pánovi, ktorý informoval o zájazde loďou na dva okolité ostrovy - Hvar a Brač. Zájazd sa mal konať hneď zajtra v stredu. Nechali sme sa zlákať a tak sme mali aspoň plán na zajtra.


Na Bašku sme sa vrátili asi okolo piatej, večerali sme už tam. 



Mermaids :) Zľava: Ja, Zuzka, mama.


Ďalší deň sme museli kvôli exkurzii loďou vstať skôr ako zvyčajne. Počasie nebolo práve najlepšie a keď sme cestou do Makarskej videli rozbúrené more, tak trochu sme aj tušili, že plavba loďou sa nekoná. Intuícia nás neklamala, kvôli vlnám sa naozaj nešlo, takže sa to odložilo opäť na zajtra. Aleaspoň sme videli z Makarskej viac ako len pláž. A skončili sme (už na druhej) rannej kávičke. ;)


Výhľad z kaviarne



Okolo obeda sa spustil strašný lejak a aj tí z vás, ktorých na dovolenke pri mori dážď nepostihol si určite viete predstaviť, aké to je na nervy :D No ešte nejako okolo piatej pršať prestalo, takže sme sa mohli ísť v kľude navečerať do reštaurácie a opäť sa prechádzať a podobne. Musím povedať, že to bol dokonca najlepší večer z dovolenky :)



Na dovolenke a jesť kuracinu? Nie, radšej vyskúšam nejakú morskú špecialitu.


Drinky na dovolenke takisto nesmeli chýbať.


Ďalší deň sa už plavba loďou konala. Prvá zastávka bolo mestečko Jelša na ostrove Hvar. Boli sme tam pomerne krátko, no dosť na to, aby sme sa po Jelši mohli v kľude poprechádzať, pokúpiť suveníry a stihli ísť aj na zmrzlinu. ;)


Ja v obľúbených letných šatách, odfotená pri našej lodi.


Milujem takéto uličky!




Z Hvaru sme smerovali do mestečka Bol na Brači. Tam sme mali času oveľa viac a keďže bolo pekné počasie tak sme ho využili na kúpanie. Pláž a more je na Boli naozaj krásne, veď presvedčte sa sami na fotkách.





Posledné dopoludnie v Chorvátsku sme strávili pri mori. Veľmi som chcela vyskúšať parasailing (v podstate od prvého dňa, ako som ho tam videla), no nechcela som ísť sama.. Trvalo mi dlho (veď, posledný deň, posledná šanca :D) pokiaľ som presvedčila aj maminu, nech ide so mnou. No stálo to za to, išla. A ten zážitok bol neskutočný, vo vzduchu ste mali ten správny pocit slobody. To treba jednoducho zažiť. A tí ktorí sa bojíte - nebojte sa, nieje na tom nič zlé. Určite nebudete ľutovať, je to skvelý zážitok, do ktorého sa oplatí "investovať". Išla by som znova!


Popoludní sme už mali namierené späť na sever. Nešli sme však priamo domov, ale ku Plitvickým jazerám, kde sa natáčal aj Winettou. Navečerali sme sa v útulnej reštaurácii a potom nás už čakala len dlhá cesta domov, späť na Slovensko. 





Tak a to bola moja tohtoročná dovolenka v Chorvátsku. Aj keď počasie mohlo byť lepšie, bolo super a rozhodne na ňu nezabudnem. Z Chorvátska som si okrem suvenírov priniesla aj kopu zážitkov. A čo vy? Kde ste boli tento rok na dovolenke? 


4 komentáře:

  1. moc krásné fotky:) a ta zmrzlina♥ bože vypadá užasně!
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. jé, to ti závidím :)

    Zvu tě na mou giveaway: http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/08/tights-giveaway.html :)

    OdpovědětVymazat
  3. krásne prostredie, Chorvátsko je úžasné... musela to byť super dovolenka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky, hned bych taky vyrazila :)

    OdpovědětVymazat